کتلت با سس ارده
کتلت با سس ارده حاوی پروتئین گیاهی، آهن کلسیم، منیزیم، مس، کربوهیدرات، قند، نشاسته، سدیم، پتاسیم، انواع ویتامینهای A ، E ، C و گروه ویتامینهای B مانند B۲، B۶ و B۱۲ است.
مهمترین خواص کتلت با سس ارده
این غذا برای افراد لاغر و اشخاصی که ضعف عمومی دارند بسیار مفید است؛ کتلت با سس ارده غذایی زود هضم بوده بنابراین برای مبتلایان به سوء هاضمه هم مناسب است.
باعث افزایش قوای جنسی میشود؛ کتلت با سس ارده حاوی پتاسیم بوده بنابراین برای مبتلایان به فشار خون مفید است.
کتلت با سس ارده موجب افزایش حرکات دودی روده میشود و یبوست را برطرف میکند؛ این غذا نیروزا بوده بنابراین برای ورزشکاران مناسب است.
مواد لازم برای تهیه کتلت با سس ارده (۶ تا هفت نفر)
سیب زمینی ۶ تا هفت عدد
پیاز ۲ عدد
نخود خیسخورده ۳۰۰ گرم
لوبیا چیتی خیسخورده ۱۰۰ گرم
جعفری و گشنیز خرد شده مجموعاً سه تا چهار قاشق غذاخوری
سیر ۲ حبه
آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زیره سیاه، زردچوبه و زعفران از هر کدام نصف قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه سس ارده
ارده نوحا پنج تا ۶ قاشق غذاخوری
نخود خیس خورده ۶ قاشق غذاخوری
سیر یک حبه
لیموترش تازه سه تا چهار عدد
نمک یک قاشق چایخوری
فلفل قرمز نصف قاشق چایخوری
سرکه سیب پنج قاشق غذاخوری
روغن زیتون یک لیوان
کتیرای گُل (کتیرای خوراکی) یک قاشق چایخوری
طرز تهیه سس ارده
-نخست نخود خیس خورده را به همراه آب بپزید.
-پس از اینکه نخود سرد شد، ارده، آب لیموترش تازه، سیر خرد شده، نمک، فلفل قرمز، سرکه سیب، روغن زیتون و کتیرای گُل را به آن اضافه کنید.
-مواد را داخل مخلوطکن بریزید تا به قوام بیاید؛ اگر مخلوط مواد رقیق بود میتوان ۲ قاشق غذاخوری آرد نخودچی به آن افزود.
-سس ارده آماده است؛ این سس را میتوان روی فلافل و انواع کتلتها ریخت.
طرز تهیه کتلت
-نخست نخود و لوبیای خیسخورده را با آب بپزید تا آب آن تمام شود؛ سیبزمینیها را هم جداگانه بپزید و رنده کنید.
-پیاز را رنده و به همراه نخود و لوبیای پخته شده چرخ کنید.
-جعفری، گشنیز و سیر خرد شده، آرد نخودچی، نمک، فلفل و زیره سیاه، زردچوبه و زعفران را به سایر مواد بیفزایید.
-مواد را به خوبی مخلوط کنید و ورز دهید.
- افراد میتوانند در این مرحله با توجه به سلیقه خود ۲ تا سه عدد تخممرغ را به مواد اضافه کنند.
-مقداری از مواد را بردارید و قالب بزنید.
-ماهیتابه را روی اجاق گاز بگذارید و مقداری روغن کنجد داخل آن بریزید، پس از اینکه روغن داغ شد، مواد قالب زده شده را به آرامی درون ماهیتابه قرار دهید.
-پس از حدود ۱۰ دقیقه کتلتها را برگردانید تا پشت آنها هم سرخ شوند.
-کتلتها را با جعفری و گوجهفرنگی تزئین کنید و روی آنها آب لیموترش تازه و سس ارده را بریزید